LYNIA
SUNSHIELD
SPF 50+
Silnie nawilżający ekstrakt z prawoślazu
W produkcie zastosowano zimnotłoczony olej z avocado
Działanie łagodzące oraz nawilżające potwierdzone badaniami aplikacyjnymi
Niacynamid
Niacynamid (inne nazwy: witamina B3, witamina PP) znany też jako nikotynamid, jest składową niacyny, czyli wit. B3. Ta substancja aktywna znajduje zastosowanie w kosmetologii z uwagi na swoje drogocenne właściwości. Charakteryzuje się szerokim spektrum działania, dzięki czemu jest składnikiem produktów takich jak naturalne kosmetyki pielęgnacyjne do twarzy, dermokosmetyki, a nawet szampony.
Czytaj więcej
Jakie kosmetyki dla cery tłustej wybrać?
Kosmetyki dla cery tłustej to duże wyzwanie w pielęgnacji. Ważny jest balans pomiędzy ochroną, nawilżeniem a ograniczeniem łojotoku. Zatem jakie kosmetyki dla cery tłustej wybrać?
Czytaj więcej
Przebarwienia – przegląd substancji depigmentujących
Przebarwienia, zwane inaczej zaburzeniami w pigmentacji, wywołują różne czynniki. Zmiany hormonalne, ekspozycja skóry na słońce, foto-starzenie oraz podrażnienia to najczęstsze z nich. W zależności od przyczyny i rodzaju przebarwień pielęgnacja skóry narażonej na zmiany w pigmentacji powinna być skutecznie zaplanowana. Istotna rolę w tym temacie odgrywa przyczyna powstałych zmian na skórze, a więc dobór substancji standaryzowanych pod kątem konkretnego działania na skórze. Niezbędny do tego będzie przegląd substancji depigmentujących i rozjąśniających.
Czytaj więcej
Kwas szikimowy – działanie i zastosowanie
Kwas szikimowy, po japońsku shikimi, oznacza anyż gwiaździsty. Zastosowanie związek ten znajduje przede wszystkim w kosmetologii i dermatologii — jest bowiem składnikiem wielu kosmetyków z uwagi na swoje drogocenne właściwości. Kwas szikimowy zalicza się do grupy, jaką są kwasy AHA.
Czytaj więcej
Kwas azelainowy w kosmetykach
Polecany jest osobom z trądzikiem różowatym i pospolitym, AZS i przebarwieniami. Działanie kwasu powoduje hamowanie rozwoju bakterii Propionibacterium acnes, Staphylococcus epidermidis, powodujących zmiany trądzikowe.
Czytaj więcej
Retinol w produktach Lynia
W przeciwieństwie do beta karotenu, który jest prowitaminą A oraz Bakuchiolu, który jest związkiem chemicznym pochodzenia roślinnego, Retinol jest podstawową i najsilniejszą formą witaminy A. Inaczej niż w/w substancje, które są antyoksydantami RETINOL wykazuje silne i udowodnione działanie...
Czytaj więcej
Zostań Partnerem Lynia
Zostań Partnerem Lynia – jeśli prowadzisz własną firmę, zapraszamy Cię do udziału w Programie:Partner Handlowy. Oferujemy naszym Partnerom atrakcyjne rabaty i bonusy, wsparcie i szkolenia.
Czytaj więcej
Kwasy kosmetyczne i ich charakterystyka
Kwasy kosmetyczne to związki chemiczne o szerokim zastosowaniu w kosmetologii. Dzięki tym substancjom można osiągnąć efekt odmłodzonej, ożywionej skóry, a także zredukować ilość zmarszczek czy zmian powodujących nieprzyjemne objawy. 
Czytaj więcej
Lilial – rozporządzenie komisji UE 2021/1902 z dnia 29 października 2021 r.
Lilial (nazwa handlowa aldehydu liliowego, znanego również jako lysmeral) to związek chemiczny powszechnie stosowany jako perfumy w preparatach kosmetycznych...
Czytaj więcej